Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجمع عمومی عادی سالانه شرکت بورس کالای ایران صبح امروز با حضور بیش از ۵۳ درصد سهامداران این شرکت برگزار شد. - اخبار بازار -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مجمع عمومی عادی سالانه شرکت بورس کالای ایران صبح امروز با حضور بیش از 53 درصد سهامداران این شرکت برگزار شد و حامد سلطانی نژاد، مدیرعامل بورس کالای ایران علاوه بر تشریح دستاوردهای سال 1400، اهم برنامه های این بورس در سال جاری را تشریح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توسعه بازار گواهی سپرده کالایی از طریق محصول‌های صنعتی، رونق معاملات خودرو، تعمیق بازار فروش املاک و مستغلات و ایجاد زیرساخت الکترونیک معاملات صادراتی در راستای تعاملات با گمرک و بانک مرکزی از جمله برنامه های امسال بورس کالاست.

پیام هیات مدیره بورس کالای ایران

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران ، حامد سلطانی نژاد، مدیرعامل بورس کالای ایران در ابتدای سخنرانی خود در مجمع عمومی سالانه شرکت به پیام هیات مدیره بورس کالای ایران به سهامداران اشاره کرد و گفت: بورس کالای ایران در سال گذشته که مطابق رهنمودهای مقام معظم رهبری با شعار «تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها» نام گذاری شده بود، با تمام فراز و فرودها، همچون سنوات گذشته برگ زرینی به کارنامه موفقیت های خود اضافه کرد.

وی افزود: بزرگترین بازار متشکل کالایی و اوراق بهادار مبتنی بر کالای کشور در این مقطع زمانی ارزش کل معاملات را به رقم 665 هزار میلیارد تومان ارتقا داد که افزایش 90 درصدی نسبت به سال 99 داشت و این مهم نشان دهنده حرکت رو به جلو در راستای تحقق ماموریت های محوله به این بورس است.

وی افزود: گذشته از افزایش ارزش و حجم معاملات در بازارهای مختلف بورس کالا، راه اندازی بسترها و ابزارهای معاملاتی جدید از جمله توسعه معاملات حراج باز، معاملات سیمان، راه اندازی صندوق های سرمایه گذاری طلا، راه اندازی معاملات گواهی سپرده برنج، میلگرد، شیشه و سیمان از جمله اقدامات توسعه محوری بود که در این سال، موجب گسترش محیط کسب و کار بزرگترین بورس کالایی کشور شد.

سلطانی نژاد تصریح کرد: مجموعه اقدامات صورت گرفته حاکی از نقش پررنگ و اثرگذاری بورس کالا در اقتصاد کشور به خصوص در برآورده کردن نیاز بخش های مختلف اقتصاد به ویژه صنایع بالادست و پایین دست در کنار کارکرد کشف قیمت رقابتی، کاهش هزینه های معاملاتی، امنیت اقتصادی، تامین مالی و در نتیجه رونق اقتصادی و حمایت از تولید است.

مدیرعامل بورس کالای ایران گفت: تمامی دستاوردهای شرکت بورس کالای ایران در سال 1400 را در سایه الطاف خداوند متعال، مرهون اعتماد و حمایت های سهامداران و تلاش بی وقفه همکاران متخصص و متعهد در جهت نیل به اهداف شرکت می دانیم که بدین وسیله مراتب تشکر و قدردانی خود را از آنان اعلام می کنیم.

وی یادآور شد: بورس کالای ایران همچون سال های گذشته در سال 1401 نیز در راستای ماموریت و چشم انداز خود مبنی بر  مرجعیت پایدار کشف قیمت و معاملات مبتنی بر کالا و اوراق بهادار کالایی بر آن است با تمرکز بر توسعه خطوط کسب و کار جدید در کنار گسترش و تعمیق بازارها و توسعه ابزارهای نوین، زنجیره خدمات خود را تکمیل کرده و در ارتقای شفافیت، سلامت و رونق اقتصاد ملی کشور نقش آفرینی کند.

به گفته سلطانی‌نژاد بورس کالای ایران به عنوان 15 شرکت برتر از نظر شفافیت اطلاعات در میان شرکت های بورسی از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار انتخاب شد.

وی ابراز امیدواری کرد، بورس کالای ایران در سال 1401 که با شعار «سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» نام گذاری شده است، بتواند با به کارگیری ظرفیت ها و توانمندی های خود در بازار سرمایه، همچون گذشته سهم شایانی در حمایت از زنجیره تولید کشور از طریق ارتقا شفافیت و کارایی بازار داشته باشد.

مدیرعامل بورس کالای ایران با تاکید اینکه چشم انداز شرکت تبدیل شدن به مرجع پایدار کشف قیمت و معاملات مبتنی بر کالا و اوراق بهادار کالایی است، گفت: ماموریت شرکت نیز کشف قیمت و ارائه دهنده خدمات متنوع مبتنی بر کالا و اوراق بهادار کالایی در راستای پاسخ به نیازهای صاحبان صنایع، تجار و فعالان بازار سرمایه از طریق بستری رقابتی، منصفانه، شفاف و امن بوده و بدین منظور با بهره گیری از سرمایه های انسانی سرآمد و فناوری های نوین، همواره ضمن تمرکز بر بازارهای داخلی به دنبال شناسایی و بهره برداری از فرصت های بین المللی خواهد بود.

اهم رویدادهای مهم سال 1400

مدیرعامل بورس کالای ایران در ادامه به اهم دستاوردهای سال 1400 اشاره کرد و گفت: انتقال نماد بورس کالا به تابلوی اول بورس تهران، تعداد 517 پذیرش صورت گرفته براساس کالا، تولید کننده و عرضه کننده، پذیرش 76 انبار در سراسر کشور، راه اندازی صندوق های کالایی دارایی پایه طلای لوتوس، راه اندازی معاملات گواهی سپرده 6 کالای جدید برنج، سیمان، مس کاتد، میلگرد، نخود و شیشه، پذیرش شرکت های تولید کننده کالای سیمان، تنوع بخشی به معاملات رینگ صادراتی(آلومینیوم، مس و..)، تکمیل زنجیره عرضه فولاد (با عرضه آهن اسفنجی) و راه اندازی معاملات مناقصه (دارایی پایه کنتور سه فاز) از مهم ترین اقدامات شرکت در سال گذشته بود.

وی همچنین اعلام کرد: توسعه و ارتقا سیستم ها و سامانه های فناوری اطلاعات و ارتباطات، بهبود فرآیندهای کسب و کار، توسعه فرهنگ سرمایه گذاری و ارتقای سواد مالی در حوزه کالایی، توسعه کالا و دارایی پایه جدید بر روی بازارها و ابزارهای فعلی و تعمیق بازارهای موجود از مهم ترین اقدامات سال 1400 بورس کالای ایران به شمار می رود.

سال 1400 از نگاه آمار

سلطانی نژاد در ادامه به ارزش معاملات بورس کالای ایران در سال 1400 اشاره کرد و افزود: ارزش کل معاملات بورس کالا در سال گذشته با افزایش 90 درصدی نسبت به سال 99 به 665 هزار میلیارد تومان رسید. همچنین در بازار فیزیکی بیش از 76 میلیون تن انواع کالا به ارزش 630 هزار میلیارد تومان دادوستد شد که نسبت به سال 99 با رشد 128 درصدی در حجم و 102 درصدی در ارزش مواجه شده است.

وی افزود: همچنین در سال 1400 و در تالار محصول‌های صنعتی 57 میلیون تن کالا به ارزش 370 هزار میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت و در تالار محصول‌های پتروشیمی 5.4 میلیون تن کالا به ارزش 145 هزار میلیارد تومان دادوستد شد. در تالار فرآورده های نفتی نیز 13 میلیون تن انواع کالا به ارزش 107 هزار میلیارد تومان معامله شد و ارزش معاملات بازار مالی بورس کالا نیز به 34،9 هزار میلیارد تومان رسید.

تشریح برنامه های 1401

سلطانی نژاد در ادامه به راهبردهای بورس کالا در سال 1401 اشاره کرد و افزود: توسعه نشان تجاری و ترویج کارکردها و فرهنگ سازی با رویکرد توسعه پایدار، توسعه و تنوع خطوط کسب و کار بورس کالا، توسعه تعاملات و همکاری با نهادهای مالی، توسعه متوازن در تعامل با نهادهای حاکمیتی، سیاست گذار و نظارتی ضمن هویت مستقل بورس کالا، تعمیق بازارهای موجود و توسعه دارایی های پایه جدید روی ابزارهای فعلی با رویکرد بازاریابی، مشتری مداری با رویکرد بهبود کیفیت در خدمات، توسعه و ارتقا سیستم ها و روش ها و بهبود نظام های جامع مدیریت سرمایه انسانی از مهم ترین راهبردهای شرکت در سال جاری است.

وی افزود: بازطراحی و بهبود سازوکارهای حراج، توسعه بازار گواهی سپرده کالایی از طریق محصول‌های صنعتی، توسعه بازار معاملات خودرو در بورس کالا، توسعه بازار فروش املاک و مستغلات، راه اندازی سامانه ثبت و تایید عرضه توسط عرضه کنندگان، راه اندازی سامانه امضای الکترونیک و تعریف و راه اندازی صندوق های سرمایه گذاری کالایی جدید از جمله مهم ترین برنامه های امسال است.

مدیرعامل بورس کالای ایران در پایان اضافه کرد: همچنین راه اندازی سامانه ارتباط با مشتریان بورس کالا، به کارگیری ابزارهای تامین مالی در زنجیره تامین جهت تسویه معاملات، پیاده سازی مدیریت دانش، ایجاد زیرساخت الکترونیک معاملات صادراتی در راستای تعاملات با گمرک و بانک مرکزی، راه اندازی سامانه تحویل، طراحی سامانه جدید مدیریت کارگزاران و سامانه رسیدگی الکترونیک به اعتراض‌ها از دیگر برنامه های امسال بورس کالا است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مدیرعامل بورس کالای ایران بورس کالای ایران در سال هزار میلیارد تومان راه اندازی سامانه برنامه های امسال اوراق بهادار مبتنی بر کالا کالا به ارزش سلطانی نژاد تعمیق بازار گواهی سپرده توسعه بازار میلیون تن کسب و کار مهم ترین کشف قیمت سال 1400

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۴۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک گفت: اخیرا شنیده می‌شود که برخی مبادلات در بازار مسکن از طریق دلار و بیت‌کوین انجام می‌شود که به نظر من علت آن ایجاد سامانه خودنویس و نبود واسطه برای مدیریت قراردادها است.

مهدی کرباسیان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بنا بر اعلام برخی مشاوران املاک با پدیده‌ای جدید در بازار مسکن مواجه شده‌ایم. شایعه شده برخی فروشندگان آپارتمان از خریداران تقاضای دلار، ارز دیجیتال، طلا و غیره می‌کنند. به نظر من یکی از دلایل این موضوع ایجاد سامانه خودنویس است که باعث حذف واسطه شده است. به هر حال زمانی که واسطه، معامله را مدیریت می‌کند مبادلات مالی نیز مدیریت می‌شود اما وقتی خریدار و فروشنده از طریق سامانه خودنویس اقدام به معامله می‌کنند نظارتی وجود ندارد.

وی افزود: بازار خرید و فروش مسکن در رکود به سر می‌برد اما مراجعات مقداری نسبت به فروردین بهتر شده است؛ مراجعاتی که منتج به معامله نمی‌شود و اغلب برای اطلاع از وضعیت اجاره صورت می‌گیرد. هر سال همین‌طور است، معمولا در اردیبهشت و خرداد که تغییرات اقتصادی خود را تا حدودی نشان می‌دهد متقاضیان برای پرس‌وجو  می‌آیند. نقل و انتقالات بازار اجاره هم در اردیبهشت و خرداد افزایش می‌یابد.

کرباسیان بیان کرد: قیمت‌های پیشنهادی آپارتمان در تهران نسبت به اسفند حدود ۱۰ درصد تغییر کرده اما به دلیل نبود مشتری، این نرخ‌ها هنوز به قطعیت نرسیده است. یکی از دلایل این کسادی، نوسانات بازار ارز است. کاهش قیمت دلار از محدوده ۶۹ هزار تومان به حدود ۶۱ هزار تومان بازار ملک را به نوعی کساد کرد؛ زیرا معتقدم بازار مسکن، دلاریزه شده و بالا و پایین رفتن قیمت دلار باعث می شود مردم برای خرید و فروش دست نگه دارند.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به تاثیر سامانه خودنویس بر کم‌رونق شدن معاملات مسکن گفت: مسئولان وزارت راه و شهرسازی دائما روی تبلیغات این سامانه مانور می‌دهند و به مردم می گویند بیایید قرارداد خود را مجانی ثبت کنید. در واقع رسما به حذف دفاتر مشاور املاک ورود کرده‌اند و اشتغال جامعه در حال سرکوب شدن است. در هر بازاری، اقتصاد را واسطه می‌چرخاند. جهش تولید نیاز به مشتری دارد. این مشتری از طریق واسطه‌ها می‌آید. موضوع واسطه برای بازار مسکن به عنوان یک بازار پیشرو در اقتصاد، اهمیت مضاعف دارد.

وی اظهار کرد: با ایجاد سامانه خودنویس، اکثر مشاوران املاک به سمت ابطال جواز رفته‌اند. این مساله تبعات منفی برای بازار مسکن و اشتغال کشور دارد. با توجه به پیشران بودن بخش مسکن نیز تبعات منفی برای اقتصاد کلان خواهد داشت که در آینده خود را نشان می‌دهد.

کرباسیان خاطرنشان کرد: برخی افراد می‌گویند دلالان ملک عامل گرانی مسکن هستند. سوال بنده این است آیا افزایش هزینه ساخت نیز به خاطر عملکرد مشاوران املاک است؟ حدود سه سال قبل هزینه ساخت هر متر مربع نهضت ملی مسکن را ۲.۵ میلیون تومان اعلام کردند. در حال حاضر به گفته مسئولان این رقم به ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان رسیده است.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک تهران، نوسانات قیمت مصالح ساختمانی را در قیمت مسکن موثر دانست و گفت: وقتی قیمت مصالح ساختمانی، هزینه صدور پروانه، نظام مهندسی و دستمزد کارگر، حمل و نقل و غیره تغییر می‌کند نباید انتظار داشته باشیم قیمت مسکن تغییر نکند. حتی ممکن است در تابستان با نوساناتی در بازار مسکن مواجه شویم.

وی در خصوص پیش‌بینی بازار مسکن در ماههای پیش رو گفت: دولت اقدام خوبی را در خصوص تامین مصالح ساختمانی در طرح نهضت ملی مسکن آغاز کرده که اگر بتواند از طریق این برنامه قیمت ساخت را کنترل کند ممکن است نوسانات بازار مسکن در تابستان که فصل جابه‌جایی است نیز محدود شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • ظهور شیوه عجیب در معاملات مسکن در ایران | علت چیست؟
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • برنامه افزایش صادرات ایران‌خودرو به روسیه در سال ۱۴۰۳
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • معاملات مسکن به این روش عجیب انجام می‌شود
  • پای بیت کوین به معاملات مسکن تهران باز شد
  • معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است